У нас є матеріали на 20 нардепів – Луценко

Читать на русском
Луценко не виключає, що найближчим часом може вносити нові подання на народних депутатів, зокрема на тих, хто незаконно отримує грошову компенсацію на житло в Києві.

Генпрокурор Юрій Луценко не виключає, що найближчим часом може вносити нові подання на народних депутатів, зокрема на тих, хто незаконно отримує грошову компенсацію на житло у Києві.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав після засідання регламентного комітету, відповідаючи на запитання, чи готуються нові подання на нардепів.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 20-23 листопадаВерховна Рада цього четверга може приступити до розгляду в другому читанні державного бюджету на 2019 рік.

«Я оголошу про подання, коли підпишу їх після експертизи юридичного департаменту. Однак якщо я вже сьогодні депутатам проанонсував, то скажу й вам, що сьогодні в ГПУ – і наскільки я знаю, і в САП – є матеріали, щодо яких у нас буде досить складна ситуація. Це понад 20 народних депутатів, які отримують компенсацію за житло, маючи при цьому житло в Києві та в зоні 30 кілометрів», – сказав Луценко.

Він додав, що зі свого «депутатського життя» пам’ятає, що депутати не найбідніші люди.

«(Ті, хто бере незаконно компенсацію – ред.) входять фактично майже до всіх фракцій. Тому, як буде (збиратися – ред.) кворум комітету з необхідністю утримуватися від голосування через конфлікт інтересів, перебуваючи в одній фракції з фігурантом, мені складно сказати. Доведеться ходити або по одному, або відразу виходити до зали Верховної Ради», – сказав Луценко.

Нагадаємо, раніше журналісти з'ясували, що 170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

Раніше комітет визнав законними подання на нардепа Березкіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: