Стало відомо, скільком нардепам-мільйонерам держава платить за житло

Читать на русском
170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

170 народних депутатів отримують державну компенсацію на оренду житла в Києві, із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи елітному передмісті.

Про це йдеться в сюжеті програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», пише «Слово і Діло».

Не лусне: як нардепи-мільйонери отримують компенсацію на житло /// Наші гроші №242 (2018.11.05)BIHUS info

За законом, який парламентарі ухвалили самі для себе, ті з них, хто не володіє житлом у столиці й 30 кілометрах навколо, мають право на компенсацію з грошей платників податків. Щомісяця їм нараховують по 20 тисяч гривень за оренду квартири чи номера в готелі «Київ». За один день це 650 гривень, за рік – 240 тисяч.

Серед отримувачів компенсації є навіть офіційні власники житла в столиці чи 30-кілометровій зоні навколо Києва. Наприклад, колишній «регіонал», а нині член депутатської групи «Воля народу» Ігор Молоток, який разом із родиною задекларував близько 20 мільйонів гривень заощаджень і особисто володіє заміським маєтком у селі Романків під Києвом.

«Опоблоківець» Дмитро Колєсніков і його дружина мають дві квартири майже на 250 кв. м у столичному будинку біля Національного антикорупційного бюро, але нардеп запевняє, що мешкає в Кривому Розі, їздить до Києва й живе нібито в готелі.

Один із найбагатших депутатів ВР, член партії «Відродження» Євгеній Гєллєр має цілий палац із власним парком у Козині, але щомісяця отримує компенсацію з коштів платниів податків.

Відрубати руки й закатати в асфальт: топ-20 страшних обіцянок політиківСлово і Діло з нагоди Геловіна згадало 20 страшних обіцянок українських політиків. Полюбляє такі обіцянки Олег Ляшко.

Зазначається, що дехто з депутатів завбачливо оформив нерухомість на родичів.

Наприклад, нардеп від БПП Руслан Демчак. Вишуканий маєток під Києвом із басейном і спортивним майданчиком, яким користується Демчак, записаний на його батька, колишнього вчителя фізкультури.

При цьому апарат Верховної Ради, роздаючи по 20 тисяч гривень на місяць, навіть не перевіряє, чи є у власності депутата або його родини столичне житло.

Раніше «Слово і Діло» писало, чи є за 4 роки роботи успіхи й що досі не вдалося нардепам.

Також ми з’ясували, які дев'ять нардепів VIII скликання не надіслали жодного запиту, а хто увійшов до топ-10 найактивніших нардепів, що надіслали найбільше запитів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: