Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олександр Пономарьов

Читать на русском
Олександра Пономарьова цього літа збиралися позбавити депутатської недоторканності, але комітет не схвалив рішення.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олександр Пономарьов (група «Воля народу»).

Пономарьов був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за виборчим округом №78 (Запорізька область). Нагадаємо, що влітку цього року Пономарьова збиралися позбавити депутатської недоторканності: депутата підозрювали в незаконному вилученні зібраних журналістом матеріалів та технічних засобів. Регламентний комітет визнав подання на Пономарьова невмотивованим, а докази – сумнівними.

За час своєї каденції депутат дав лише 8 обіцянок, одну з яких виконав (12%). Так, народний депутат виконав програмну обіцянку сприяти продовженню мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Він кілька разів голосував у парламенті за відповідне рішення.

Олександр ПономарьовНародний депутат України
Пономарьов пообіцяв продовжити на законодавчому рівні програму - «Молодий спеціаліст»Сказано 19 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Провалив Пономарьов три обіцянки. Зокрема, депутат обіцяв у своїй програмі запровадити збільшення кількості бюджетних місць у вишах до 50%. Однак у 2015-2016 роках держзамовлення у вишах було збільшене лише на деякі спеціальності, а Пономарьов не зареєстрував жодного законопроекту й не надіслав жодного депутатського запиту щодо підвищення кількості бюджетних місць.

Крім того, нардеп не виконав обіцянку підвищити на законодавчому рівні мінімальну орендну плату за користування сільськогосподарськими угіддями. Він не голосував за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)», який передбачав збільшення граничного показника ставок земельного податку. Не підтримав він також зміни до Податкового кодексу щодо граничного розміру орендної плати та «Про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо удосконалення механізму передачі земельних ділянок, відчужених для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності)».

У процесі виконання в парламентаря залишаються ще чотири обіцянки. Зокрема, Пономарьов обіцяв сприяти розвитку промисловості, що дозволить створити нові робочі місця й забезпечити споживачам якісний товар за доступними цінами. Поки він лише підтримав у Раді законопроекти «Про внесення змін до закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів »(щодо реалізації на агропродовольчих ринках продукції домашнього виробництва та подвірного забою)» і «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

Крім того, він обіцяв сприяти проведенню військової реформи, яка передбачає підвищення рівня професіоналізму армії та підвищення національної безпеки. Пономарьов уже підтримав у парламенті кілька законопроектів, спрямованих на реформування Збройних сил.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: