Турчинов прокоментував результати виборів у «Л/ДНР»

Читать на русском
Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що було б краще обрати лідерами ЛНР і ДНР двох дворняг із Підмосков'я.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна ніколи не сприйме нав'язливу, за його словами, й божевільну за фактом ідею президента РФ Володимира Путіна про ведення переговорів із його «маріонетками» на Донбасі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в оприлюдненому коментарі Турчинова.

У ЦВК прокоментували псевдовибори в «Л/ДНР»Вибори в ОРДЛО є нелегітимічними, оскільки організовані та проведені в порушення норм Конституції України та виборчого законодавства, заявили в ЦВК.

«Москва намагається бездарно приховати окупацію частини українського Донбасу за організованими фейковими виборами. Це все одно, що намагатися приховати слона за граблями, які лише вдарили його по хоботу», – зазначив Турчинов.

Турчинов заявив, що так звані вибори в «Л/ДНР» організувала російська влада.

«Виходячи з того, що фейкові вибори на окупованій території проводило військово-політичне керівництво РФ із заздалегідь відомим результатом, то з тим же успіхом вони могли б обрати керівниками фейкових республік двох дворняг з Підмосков'я. Причому для окупованих територій це був би не найгірший формат, адже вони б собі голосно гавкали й принаймні не грабували б українців», – сказав секретар РНБО.

За його словами, заява Путіна про необхідність ведення Україною переговорів із названими Турчиновим прокремлівськими маріонетками, яких призначили, як бачиться де-факто, управляти квазіреспубліками, – це нав'язлива й божевільна ідея глави РФ, яку він безрезультатно намагається проштовхувати ще з 2014 року і яку ніколи не прийме українська держава і весь цивілізований світ.

Секретар РНБО також заявив, що є лише один шлях до виконання Мінських угод, про які постійно згадує Путін, – припинення військової агресії й звільнення української території від чужорідних військ і російської зброї.

Нагадаємо, напередодні Володимир Путін заявив, що чинна влада України не може вирішити проблему Донбасу. На його думку, країни Заходу мають засуджувати не «вибори» у «Л/ДНР», а політичні вбивства.

Нагадаємо, «вибори» в «ДНР» і «ЛНР» відбулися 11 листопада. При цьому Україна відмовилася визнати результати голосування. Нелегітимними їх назвали також в ЄС і США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: