Швейцарія заарештувала кошти Курченка – ГПУ

Читать на русском
За запитом Генеральної прокуратури України були заарештовані кошти бізнесмена Сергія Курченка в загальній сумі 2 млн доларів США.

За запитом Генеральної прокуратури України були заарештовані кошти бізнесмена Сергія Курченка в загальній сумі 2 млн доларів США.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

У ГПУ повідомили про спецконфіскацію підприємства КурченкаЗазначене підприємство було придбане в 2012 році членами організації під керівництвом Сергія Курченка й використовувалося для приховування злочинів під виглядом фіктивного вивезення палива для ухилення від сплати податків.

У відомстві повідомили про здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо створення злочинної організації Януковича і його структурного підрозділу під керівництвом Курченка, а також про скоєння в її складі тяжких, особливо тяжких та інших злочинів у паливно-енергетичному та банківському секторах економіки, сфері оподаткування та інших.

Про підозру в участі у вказаній злочинній організації і в скоєнні низки особливо тяжких злочинів в її складі було повідомлено посадовим особам Брокбізнесбанку, який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

Встановлено, що за участь у злочинній організації і здійснюваних нею злочинах один з колишніх посадових осіб Брокбізнесбанку отримував значні суми коштів.

Як повідомили компетентні органи Швейцарії, вдалося встановити один з рахунків, на який за даними слідства перераховувалися злочинним шляхом отримані кошти, а також на рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

Раніше американська фінансова розвідка виявила 700 мільйонів доларів, які «сім'я Януковича» вивела за кордон між 2008 і 2014 роками.

Нагадаємо, Курченко потрапив до списку санкцій РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: