Справу Курченка не передали до суду в 2017 році, як обіцяв Луценко

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко провалив ще одну свою обіцянку – справа Курченка досі не в суді.
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виконав обіцянку до кінця 2017 року передати до суду справу бізнесмена Сергія Курченка.

Таку обіцянку він дав 22 вересня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Луценко провалив одразу три обіцянки – до кінця 2017 року передати до суду справи Азарова, Захарченка та АрбузоваЗ такими темпами розслідування, як у Генпрокуратурі, фігуранти гучних кримінальних справ часів Революції Гідності ще не скоро потраплять за ґрати.

«Суд над Януковичем триває. До кінця року передамо до суду справи Курченка, Азарова, Арбузова, Захарченка, Клименка», – говорив генпрокурор.

Однак, як сьогодні повідомили «Слову і Ділу» в ГПУ, досудове розслідування щодо Курченко за фактом створення та забезпечення діяльності злочинної організації ще здійснюється. Таким чином, Луценко свою обіцянку провалив.

У Генпрокуратурі також повідомили, що з листопада 2016 року до лютого 2018 року завершене досудове розслідування в 24 кримінальних провадженнях щодо 25 осіб – учасників і задіяних осіб злочинної організації. Відповідні кримінальні провадження були скеровані до суду. Загалом було винесено 22 обвинувальних вироки.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову та екс-голові Нацбанку Сергію Арбузову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: