Європа збільшила заявку на транзит через українську ГТС

Читать на русском
Заявка на транзит природного газу через ГТС України зросла на 10 відсотків – до 300 мільйонів кубометрів на добу через зупинку на ремонт газопроводу Північний потік.

Заявка на транзит природного газу через ГТС України зросла на 10% – до 300 мільйонів кубометрів на добу через зупинку на ремонт газопроводу «Північний потік».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба «Укртрансгазу» в середу, 18 липня.

«Північний потік-2» та транзит газу: в чому найбільший ризик для ГТС України?Канцлер Німеччини заявила, що будівництво Північного потоку-2 неможливе, якщо не буде погоджене питання про транзит газу через Україну. Про транзит газу та проблеми для ГТС України розповіли експерти.

«Вкотре ГТС України підтверджує статус основного й найбільш надійного маршруту транспортування газу з РФ до Європи», – йдеться в повідомленні.

Транзит через ГТС України 300 млн куб. м на добу газу й вище востаннє був зафіксований у вересні 2017 року.

Напередодні повідомлялося, що газопровід «Північний потік» повністю зупинився на планово-попереджувальний ремонт до кінця місяця.

Також у Росії заявили, що українська ГТС буде забезпечена нормальним завантаженням у найближчі 5-10 років у зв'язку з планами щодо збільшення поставок газу до Європи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: