РФ не обійдеться без ГТС України навіть після 2019 року – Порошенко

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко впевнений, що «Північний потік - 2» є абсолютно політичним проектом.

Трубопровід «Північний потік - 2» економічно не вигідний і не замінить Росії українську газотранспортну систему (ГТС).

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє сайт президента, передає Слово і Діло.

«Росія не обійдеться без української газотранспортної системи в будь-якому випадку. Після 2019 року - в тому числі. Друга позиція: «Північний потік - 2» є абсолютно політичним проектом. Туди потрібно вкласти 15-20 млрд, а у нас система готова», - сказав він.

За його словами, ГТС України здатна транспортувати 150 млрд кубометрів газу, а не менше 100 млрд, які були транспортовані в 2017 році.

Новий газопровід та енергонезалежність: що українські чиновники обіцяють з приводу газуВолодимир Гройсман обіцяв, що за кілька років Україна обходитиметься лише власним газом. Що ще на цю тему обіцяли чиновники – в матеріалі Слова і Діла.

«Тобто будівництво «Північного потоку - 2» - викидання на вітер 20 млрд - абсолютно економічно безглуздо. І це я говорю лідерам Європейського союзу: ви просто робите газ, який ви будете купувати, дорожче, а свою економіку - неконкурентоспроможною», - заявив Порошенко.

Напередодні, президент провів переговори з канцлером Німеччини щодо Північного потоку-2.

Раніше глава правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що після запуску газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік» транзит російського газу через Україну скоротиться в 10 разів.

Що обіцяли українські політики з приводу газу - в нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: