Папа Римський заявив, що починає і закінчує день по-українськи

Читать на русском
У неділю, 28 січня, Папа Римський Франциск назвав українок героїнями на зустрічі з українською громадою в соборі Святої Софії в Римі.

У неділю, 28 січня, Папа Римський Франциск назвав українок героїнями на зустрічі з українською громадою в соборі Святої Софії в Римі.

Про це повідомляє Радіо Ватикану, пише «Слово і Діло».

Папа Римський побажав Україні мируПід час зустрічі з спільнотою Папської Української Колегії святого Йосафату Папа Римський Франциск побажав Україні миру та екуменічного порозуміння.

Голова Римо-Католицької церкви подякував українським жінкам, які доглядають в Італії за літніми людьми, дітьми і хворими, назвавши їх «апостолками милосердної любові і віри». Він також зазначив, що українки мужньо передавали віру під час хрещення дітей в найскладніші часи.

«За кожним із вас стоїть мама, бабуся, яка передала віру. Українські жінки - дійсно героїні», - сказав Папа Франциск.

Папа Римський розповів, що в Аргентині Верховний архієпископ УГКЦ подарував йому ікону Богородиці. Цю ікону понтифік забрав із собою до Риму.

«Хочу розповісти вам один секрет. Вночі, перед тим, як іти до ліжка, та вранці, коли прокидаюсь, я завжди зустрічаюся з українцями... Щовечора, перед тим, як іти спати, цілую цю ікону, яку мені подарував ваш Верховний Архиєпископ, і зранку також вітаюся з нею. Тож можна сказати, що розпочинаю та завершую день по-українськи», - розповів він.

Нагадаємо, що 26 листопада 2017 року Папа Римський помолився за жертв сталінського режиму, які загинули під час Голодомору в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: