«Молитва за Україну»: Папа Римський вшанував пам'ять жертв Голодомору

Читать на русском
Під час традиційної недільної проповіді, яка проходить на площі Святого Петра Папа Римський вшанував пам'ять жертв Голодомору.

Папа Римський Франциск раніше висловив співчуття Україні у зв'язку з війною на Донбасі, побажавши миру нашій країні та зізнався, що досі зберігає невелику українську ікону Божої Матері, яку свого часу йому подарував нинішній глава УКГЦ.

Про це він заявив під час традиційної проповіді, яка проходить в неділю на площі Святого Петра у Ватикані, пише «Слово і Діло».

Виступаючи перед паломниками Папа Римський сказав, що молиться за Україну, оскільки сила віри - це шлях до миру і тільки віра може допомогти зцілити рани минулого.

«Вітаю українську громаду, яка згадує трагедію Голодомору, голодної смерті, спровокованої сталінським режимом, з мільйонами жертв. Молюся за Україну, тому що сила віри може сприяти лікуванню ран минулого і заохотити сьогодні шляхи до миру», - сказав Папа Франциск.

Як відомо, на відміну від своїх попередників Папа Римський Франциск відмовився від апартаментів в Апостольському палаці. Він живе в гостьовій резиденції, їсть у звичайній їдальні для священнослужителів і вважав за краще користуватися простою автівкою замість броньованою. Крім того, також він відмовився від дорогих символів папської влади - золотого інкрустованого хреста.

Понтифік веде виключно скромний спосіб життя і закликає всіх християн наслідувати його приклад.

Нагадаємо, 25 листопада вся Україна вшановувала пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: