Папа Римський побажав Україні миру

Читать на русском
Під час зустрічі з спільнотою Папської Української Колегії святого Йосафату Папа Римський Франциск побажав Україні миру та екуменічного порозуміння.
Папа Римский Франциск

Під час зустрічі зі спільнотою Папської Української Колегії святого Йосафату Папа Римський Франциск побажав Україні миру та екуменічного порозуміння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Ватикану».

Папа Римський закликав відмовитися від ядерної зброїПапа Римський Франциск закликав до побудови світу без ядерної зброї шляхом застосування Договору про нерозповсюдження.

За його словами, в наші дні світ поранений війнами й насильством. Зокрема, у вашій любій Україні, звідки ви походите й куди повернетеся після завершення навчання в Римі, народ переживає драму війни, породжує страждання в першу чергу в охоплених нею районах, ще більш вразливих через наближення зимових холодів.

«І існує також сильне прагнення до справедливості й миру, які усунуть усі форми зловживань, громадської й політичної корупції – дійсності, тягар витрат якої завжди лягає на плечі бідних. Нехай Бог підтримує й заохочує тих, хто залучається до будівництва дедалі справедливішого й солідарнішого суспільства», – сказав він.

«Супроводжую вас своїм благословенням, молячись за мир та екуменічне порозуміння в Україні. І прошу вас не забувати молитися за мене», – повідомив Папа, приділивши всім Апостольське благословення.

Як повідомлялося, раніше Папа Римський Франциск ухвалив рішення з 2018 року заборонити продаж сигарет у Ватикані.

Раніше повідомлялося, що в Києві осквернили мурал Папи Римського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: