Скандал із прем’єром Чехії: президент не прийме його відставку

Читать на русском
Якщо уряду буде висловлено недовіру через скандал із сином прем'єра, президент Чехії Мілош Земан обіцяє знову уповноважити Бабіша сформувати новий кабінет.

Якщо уряду Андрея Бабіша буде висловлено недовіру через скандал із сином прем'єра, президент Чехії Мілош Земан обіцяє знову уповноважити Бабіша сформувати новий кабінет.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у інтерв’ю телеканалу Barrandov, повідомляє чеське видання Novinky.

Гройсман погрожує мерам відставками за зрив опалювального сезонуПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман розкритикував ситуацію з опаленням у деяких містах.

«Якщо, незважаючи на мої сподівання, уряду буде висловлено недовіру, то після відставки Андрея Бабіша я скажу йому сформувати уряд. У мене дві спроби. Конституція дає повноваження, аби уряд у відставці керував протягом декількох місяців, а тоді гарячі голови заспокояться і охолонуть», - сказав Земан.

Голосування за недовіру уряду Бабіша, ініційоване опозицією у зв’язку зі скандалом з сином прем’єра, відбудеться у чеському парламенті наступної п’ятниці.

Нагадаємо, Сенат Чехії у четвер прийняв резолюцію з закликом до прем’єр-міністра Андрея Бабіша піти у відставку.

Це пов'язано зі скандалом довкола сина прем'єр-міністра, який заявив, що минулого року батько розпорядився насильно вивезти його в Крим, щоб сховати від корупційного розслідування.

Бабіш-молодший разом із батьком та кількома іншими членами родини фігурують у так званій справі «Гнізда лелеки» щодо махінацій із коштами ЄС.

Прем’єр-міністр відмежувався від скандалу і заявив, що «Гніздо лелеки» під час прохання про отримання гранту належало його дітям.

Рааніше у Празі тисячі людей вимагали відставки прем'єра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: