Луценко розповів, коли президент розгляне його заяву про відставку

Читать на русском
Порошенко розгляне заяву Луценка про відставку, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону.
Юрій Луценко«Слово і Діло»

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що президент України Петро Порошенко розгляне його заяву про відставку, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Топ обіцянок Луценка на посаді генпрокурора УкраїниЛуценко так і не закінчив справу щодо розстрілів на Майдані, вбивство Шеремета, а також розслідування злочинів високопосадовців часів Януковича.

«У мене була з президентом гостра розмова, він не сприйняв мого кроку, він про нього дізнався за 5 хвилин до мого заходу у Верховну Раду. Тим не менше, я сказав, що це моє принципове рішення», - розповів Луценко.

За словами генпрокурора, його заява про звільнення лежить на столі у Порошенка.

«Президент її розгляне, щойно повернеться зі своєї робочої поїздки з-за кордону. Він сказав, що прийме рішення після повернення з-за кордону», - додав очільник ГПУ.

«Я сам розглядаю смерть Катерини Гандзюк як особисте горе, я сам розглядаю розслідування як моє особисте зобов'язання. Звинувачення у тому, що конкретно Порошенко, Луценко, Аваков і т.д. винні у крові, категорично не сприймаю», - заявив Луценко.

Нагадаємо, 7 листопада генпрокурор Юрій Луценко подав заяву президенту Петру Порошенку про відставку.

Чому Луценко все одно піде з ГПУ?Генпрокурор заявив, що має намір піти у відставку, але пробне голосування показало, що за таке рішення лише 38 нардепів.

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у вівторок подасть заяву про свою відставку.

Таке рішення він прийняв в зв'язку із критикою правоохоронців щодо справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

У той же день віце-спікер Верховної Ради і член фракції «Блок Петра порошенка» Ірина Геращенко заявила, що провладна коаліція не підтримує відставку.

Згодом спікер Верховної ради Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування питання відставки генпрокурора і за це віддали свої голоси лише 38 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: