Суд зобов'язав НАБУ розглянути клопотання про закриття справи VAB банку

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро розглянути прохання зацікавленої особи у справі ВіЕйБі банку.
VAB банк

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро розглянути клопотання про закриття кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати коштів Національного банку України посадовими особами VAB банку.

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

26 вересня до суду надійшла скарга адвоката Олександра Щербини на постанову детектива НАБУ Володимира Пачовського про відмову в задоволенні клопотання про закриття кримінального провадження в справі VAB банку. У скарзі адвокат просить визнати бездіяльність детектива, яка складається в нерозглянутими клопотання від 11 квітня й ненаданні відповіді на нього у формі постанови. Також він просить зобов'язати НАБУ розглянути подане клопотання про закриття кримінального провадження й ухвалити відповідне рішення у формі постанови.

Детектив на судове засідання не з'явився.

Судом встановлено, що адвокат Шербина звернувся до НАБУ з клопотанням від 11 квітня. Разом із тим, всупереч вимогам ст. 220 КПК України, його клопотання не було розглянуте, проте 3 травня адвокатом отримана відповідь про фактичну відмову в розгляді даного клопотання. У наданих заявником документах також відсутні дані, які б свідчили про розгляд клопотання останнього відповідно до положень ст. 220 ч. 1 КПК України, а також про повідомлення заявника в порядку ст. 220 ч. 2 КПК України про результати їх розгляду. У зв'язку з цим суд зобов'язав НАБУ розглянути це клопотання й за результатами винести відповідне процесуальне рішення у формі мотивованої постанови.

Нагадаємо, НАБУ вивчить звернення Олега Бахматюка до Нацбанку в справі VAB банку. Також детективи перевірять документи правління й наглядової ради VAB банку. Раніше НАБУ обшукало квартиру, що належить фірмі Бахматюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: