Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Река

Читать на русском
Андрій Река не виконав обіцянку надати українцям право відкликання виборних осіб і виступає за скасування депутатської недоторканності.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Река (фракція «Народного фронту»).

Река був обраний до Верховної Ради восени 2014 року за виборчим округом №149 (Полтавська область). Відтоді він дав 29 обіцянок, 9 з яких виконав (31%), а 6 – провалив.

Река не впорався з обіцянкою домогтися, щоб перебування на виборних посадах обмежили двома термінами, а також з обіцянкою надати громадянам право відкликання виборних осіб шляхом референдуму. Депутат не зареєстрував жодної відповідної законодавчої ініціативи.

Влітку минулого року Река пообіцяв встановити в Карлівській місцевій поліклініці банкомат будь-якого банку. На початку серпня він повідомив, що вирішував організаційні питання з керівництвом полтавського ПриватБанку. Пізніше на наш запит нардеп відповідати відмовився, а банкомат у поліклініці так і не з'явився. Таким чином, Река обіцянку провалив.

Не склалося в парламентаря з обіцянкою сприяти розвитку картингу в своєму виборчому окрузі. Змагання з цього виду спорту в окрузі Реки проводилися, але сам він ніяк не допомагав, з пропозиціями щодо розвитку картингу до місцевої влади не звертався.

Як і обіцяв, Река в лютому підтримав призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України. Крім того, в передвиборчій програмі нардеп пообіцяв сприяти будівництву та ремонту доріг у Нових Санжарах. У Полтавській обласній адміністрації минулого року повідомили «Слову і Ділу», що за сприяння Реки для ремонту доріг було залучено 548,7 тисячі гривень. Також нардеп зустрічався з керівництвом фірми, яка виконує ремонт доріг Нових Санжар і особисто контролював перебіг проведення робіт. Тож із цим запевненням він впорався.

В процесі виконання в народного депутата 14 обіцянок. Перед виборами Река пообіцяв добровільно скласти депутатські повноваження в разі втрати довіри виборців округу. Також він виступає за скасування депутатської недоторканності.

Готовий Река підтримати в другому читанні законопроект про запобігання смертності на дорогах із будь-якими внесеними змінами. «Я готовий у другому читанні за будь-які зміни голосувати, які призведуть до того, що не гинутимуть люди на дорогах», – підкреслив він.

Крім того, перед виборами нардеп обіцяв на державному рівні захищати екологію регіону. Він уже підтримав у Раді законопроекти «Про ратифікацію Протоколу про регістри викидів і перенесення забруднювачів», «Про оцінку впливу на навколишнє середовище» з пропозиціями президента України (доопрацьований)» і «Про стратегічну екологічну оцінку».

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: