У ЄС призначили дату позачергового саміту з Brexit

Читать на русском
Саміт, на якому країни-члени ЄС мають намір погодити угоду з Британією, відбудеться 25 листопада.

Позачерговий саміт Євросоюзу щодо Brexit має пройти 25 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова Європейської ради Дональд Туск у четвер, 15 листопада, повідомляє «Інтерфакс».

В ЄС назвали терміни перехідного періоду BrexitЄвросоюз надасть британському уряду 21 місяць для перехідного періоду після виходу з Європейського союзу.

«Якщо не станеться нічого екстраординарного, то ми проведемо зустріч Європейської ради для завершення угоди шодо Brexit і надання їй офіційного статусу. Це станеться в неділю, 25 листопада, о 9:30», – сказав він на прес-конференції за участю координатора ЄС на переговорах щодо Brexit Мішелем Барньє.

Туск зазначив, що саміту 25 листопада передуватимуть зустрічі та обговорення. Зокрема, вже з четверга всі члени ЄС ретельно вивчатимуть цю угоду й до кінця тижня посли всіх країн в ЄС зустрінуться для її обговорення.

«Я сподіваюся, що багато зауважень у них не буде», – зазначив Туск.

«Вони також обговорять мандат Єврокомісії для фіналізації політичної декларації про подальші відносини між Британією та ЄС», – додав він, уточнивши, що до цього процесу будуть залучені голови МЗС країн Євросоюзу.

Очікується, що Єврокомісія завершить роботу над декларацією до 20 листопада, а протягом наступних 48 годин 27 країн ЄС матимуть можливість оцінити її.

Як відомо, напередодні текст угоди щодо Brexit схвалили парламент та уряд Великої Британії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: