Мей схвалила чорнову угоду щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, ознайомившись з чорновою угодою щодо Brexit, заявила, що вона близька до її уявлення про те, якою повинна бути.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, ознайомившись з чорновою угодою щодо Brexit, заявила, що вона близька до її уявлення про те, якою повинна бути.

Документ, на її думку, відповідає економічним інтересам країни, пише «Слово і Діло».

Мей не підтримала продовження перехідного періоду після BrexitПрем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що не підтримує варіант з продовженням перехідного періоду після Brexit, але і не виключає його.

Голова уряду сподівається, що план Brexit підтримає бізнес-співтовариство, повідомляє Sky News.

13 листопада стало відомо, що учасники переговорів з Лондона і Брюсселя погодили на технічному рівні умови виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС, і на наступний день кабінет міністрів Великобританії обговорить чорновий варіант договору.

За кілька днів до цього повідомлялося, що Євросоюз відхилив ключову пропозицію Мей щодо угоди. Вона пропонувала створити незалежний механізм для вирішення митних спорів і намагалася уникнути жорсткого кордону з Північною Ірландією.

Раніше стало відомо, що Єврокомісія запропонувала запровадити стандартний безвізовий режим для підданих Сполученого Королівства, навіть якщо сторони не зможуть досягти угоди про вихід Великобританії з Євросоюзу. Йдеться про можливість перебування британців на території ЄС без візи до 90 днів протягом півроку замість нинішнього вільного і необмеженого за часом права перебування в країнах спільноти.

23 червня 2016 року у референдумі майже 17,5 млн (51,89%) британців висловилися за вихід країни зі складу ЄС. Переговори між Лондоном і Брюсселем тривають з червня 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: