В ЄС назвали терміни перехідного періоду Brexit

Читать на русском
Євросоюз надасть британському уряду 21 місяць для перехідного періоду після виходу з Європейського союзу.
Мішель Барньєфото: Reuters

Координатор Європейського Союзу на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що перехідний період для Великобританії після виходу з Євросоюзу триватиме 21 місяць.

Про це він заявив на прес-конференції в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ця угода є визначальним етапом, щоб завершити переговори. Це теж підсумок методу переговорів, які з самого початку велися в умовах прозорості та при повазі наших взаємних мандатів», – сказав Барньє.

Він зазначив, що проект угоди, який він назвав «точним і детальним документом», містить 185 статей, три протоколи і кілька додатків.

Координатор ЄС виділив п'ять позицій документа, які вважав за найбільш важливими: права громадян ЄС в Великобританії і підданих Великобританії в ЄС; фінансове врегулювання між сторонами; упорядкований вихід Великобританії з урахуванням ситуації в різних секторах; менеджмент угоди про Brexit; перехідний період.

Говорячи про перехідний період, Барньє повідомив, що цей період в 21 місяць з урахуванням виходу Великобританії з ЄС 29 березня 2019 розпочнеться 30 березня 2019 року і триватиме до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, ЄС і Британія погодили текст угоди щодо Brexit. Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей не підтримала продовження перехідного періоду після Brexit.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: