«Закон про євробляхи» здешевить нові автомобілі – ЗМІ

Читать на русском
Вартість нових автомобілів в Україні зменшиться залежно від об'єму двигуна, коли набуде чинності закон про євробляхи.

В Україні вартість нових автомобілів зменшиться залежно від об'єму двигуна, коли набуде чинності закон про зниження акцизу на розмитнення (так званий «закон про євробляхи»).

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Autoconsulting.

Згідно з розрахунками, вартість розмитнення зменшиться залежно від об'єму двигуна. Наприклад, зараз акциз на автомобіль Citroen C1 з двигуном до літра перебуває на рівні 101,8 євро. Якщо розрахувати акциз за формулою нового «закону про легалізацію евроблях», то він складе 49,9 євро.

У свою чергу на Skoda Octavia з мотором 1,8 л ставка акцизу сьогодні становить 480,6 євро, а за новою формулою вона буде на рівні 90 євро. На Toyota Camry з мотором 2494 см3 акциз сьогодні становить 688,34 євро, однак за новою формулою він складе 124,7 євро.

Що стосується автомобілів з дизельними двигунами, то тут аналогічна ситуація, стверджує видання. При цьому зниження роздрібної ціни на автомобілі може бути ще більшим - приблизно на 20% - через зниження ПДВ.

«Після набуття чинності закону подешевшають абсолютно всі нові автомобілі. Але найбільше подешевшають нові бензинові авто з об'ємом двигуна від трьох літрів і вище. А також - нові дизельні автомобілі з об'ємом двигуна від 2,5 літра і вище», - пише видання.

Як відомо, напередодні Верховна Рада ухвалила новий закон про розмитнення ввезених в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Також депутати ввели нову систему штрафів за прострочені «євробляхи».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: