Уряд пом'якшив вимоги для поставки газу

Читать на русском
Кабінет міністрів пом'якшив вимоги для поставки газу на умовах покладання спеціальних обов'язків в поточному опалювальному сезоні.

Кабінет міністрів пом'якшив вимоги для поставки газу на умовах покладання спеціальних обов'язків в поточному опалювальному сезоні.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на прес-службу НАК Нафтогаз України повідомляє в четвер, 15 листопада, Укрінформ.

Кабмін убезпечив міста від відключення газу взимкуУряд запровадив заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам в опалювальний період.

«Сьогодні офіційно опубліковано постанову Кабінету міністрів України від 14.11.2018 року №942, яка затверджує нові умови поставки природного газу тепловиробникам для потреб населення», - розповіли в Нафтогазі.

Зокрема, вимога до розрахунків за попередній період для отримання права на поставки газу зменшена з 90% до 78%, а для теплопостачальних підприємств, що перебувають під управлінням ФДМУ, - до 60%.

«Постанова, розроблена за участю НАК Нафтогаз України, має на меті врегулювати питання теплопостачання в проблемних населених пунктах і не допустити відключення газу для підприємств ТКЕ в опалювальний період», - пояснили в Нафтогазі.

Передбачається, що нові умови надання номінацій діятимуть з 1 грудня 2018 року до 1 квітня 2019 року, а для теплопостачальних підприємств, що перебувають під управлінням ФДМУ, - з 16 листопада 2018 року до 1 квітня 2019 року.

Раніше Кабінет міністрів на засіданні в середу, 14 листопада, вирішив запровадити заборону на відключення газопостачання теплопостачальним підприємствам під час опалювального сезону.

Відзначимо, Нафтогаз не підписав нові контракти на поставку газу з 22 теплопостачальними підприємствами з 1146. Борги підприємств теплокомуненерго станом на поточний момент складають 8,8 млрд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: