Гройсман закликав українців не перейматися через вартість опалення

Читать на русском
Уряд захистить всі малозабезпечені родини. Не перймайтеся за ціну тепла, все те, що потрібно, заплатить держава, і на ваших рахунках це жодним чином не позначиться, сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав українців не перейматися через вартість тепла.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві.

Виплата субсидій: чого чекати українцям та з чим будуть проблемиМеханізм повної монетизації субсидій запрацює з 1 січня 2019 року, говорять у Мінсоцполітики. Про ситуацію з виплатами більше знають експерти.

«Ми захистимо всі малозабезпечені родини. Не переживайте за ціну тепла, все те, що потрібно, заплатить держава, й на ваших рахунках це жодним чином не позначиться», – сказав Гройсман.

«З 1 січня ми вже розпочинаємо монетизацію субсидій», – нагадав глава уряду.

«Це дасть можливість і віддавати частину коштів, які люди заощадили, і, в тому числі, монетизувати для кожної української родини, щоб люди конкретно знали, що в них є рахунок у банку, туди надійшли кошти, й ці кошти можна спрямовувати на ці потреби», – пояснив Гройсман.

«Ми запровадили електронний перелік субсидіантів, ніколи не було цих можливостей, і завжди ця система була дуже закритою, але ми зараз її відкрили й усе стає абсолютно публічним», – підкреслив він.

Раніше Гройсман заявив, що сподівається до осені 2019 року, тобто до початку наступного опалювального сезону, провести монетизацію на 100%.

Також Порошенко сказав, за яких умов підпише бюджет на 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: