НКРЕКП пояснила зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні

Читать на русском
Кривий Ріг та Херсон без тепла, тому що немає оплати за газ і компанії не узгодили графік погашення заборгованості. Люди мерзнуть через безгосподарність.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пояснила зрив початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба НКРЕКП.

Сміла та Кривий Ріг без опалення. З чим проблеми та який вихід?У Смілі запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Тим часом у Кривому Розі в школах і дитячих садках оголошені вимушені канікули через відсутність опалення. Про ситуацію поговорили з експертами.

Як зазначили в комісії, НАК «Нафтогаз України» не має підстав для постачання природного газу АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ «Херсонська ТЕЦ», оскільки вони не забезпечили належного рівня оплати за газ і не узгодили графік погашення заборгованості.

«Національна комісія закликає всіх учасників процесу, зокрема уряд України, Фонд державного майна України, органи місцевої влади, консолідувати зусилля та здійснити всі необхідні заходи для термінового відновлення газопостачання до об’єктів виробників теплової енергії й початку опалювального сезону 2018/2019 років», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що жителі Кривого Рогу 12 листопада, прийшли з акцією протесту під будівлю офісу «Криворіжгазу» та підпалили шини перед входом, вимагаючи не перешкоджати запуску котелень «Криворізької теплоцентралі».

У понеділок без тепла залишалося близько половини Кривого Рогу, вчастині садків і шкіл довелося запровадити канікули.

Також у Смілі школи та садки без опалення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: