Перший сніг паралізував Київ: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Перший же снігопад паралізував Київ, у місті 9-бальні затори та десятки ДТП. Що про це думають у соцмережах, зібрало Слово і Діло.

У Києві сьогодні вранці, 14 листопада, почав падати перший сніг. Влада вже попросила власників автомобілів пересісти на метро або інший громадський транспорт.

Традиційно через снігопад місто стало в 9-бальних заторах, ускладнений рух на всіх мостах, у центрі столиці та вулицях Олени Теліги, Вадима Гетьмана, Повітрофлотському проспекті й проспекті Перемоги. Крім того, сталося вже близько 50 автомобільних аварій. У «Київавтодорі» тим часом повідомили, що вже вивели на вулиці снігоприбиральну техніку, дороги також посипають спеціальними матеріалами.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах пишуть про ситуацію в місті.

«Ось наслідки українського жлобства: не будемо змінювати колеса, поки вулиці не завалить снігом. Ми звикли в усьому звинувачувати політиків, але хіба політики заважають нам гарантувати безпеку? Тому для нас, таких «європейських», давно вже потрібно ухвалити закон, який зобов'язує автовласників замінювати шини календарно, незалежно від погоди, як це заведено. А також потрібно виставити мінімально допустимі норми висоти протектора», – вважає журналіст Орест Сохар.

«Я правильно розумію, що це кляті бариги не замінили всім гуму на авто, тому місто стоїть? Не видали, зарази, зубожілим бляхерам безкоштовні колеса. Це ж Порошенко, його син, БПП у повному складі та примкнувша до них позафракційна Геращенко не переставили всім зимову гуму й довели до колапсу? Це вони не попередили, що в листопаді приходить сніг. Зрада», – написала віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Судячи з кількості людей на літній гумі в листопаді, у нас досі в країні купа довбодятлів, які не знають, що в нас пізньої осені і сніг буває, і морози. Винні, звичайно, в цьому Порошенко, Гройсман і Кличко (за компанію), а не гной у голові», – написав Тарас Загородній.

«Чому щоразу, коли в Києві випадає вперше в сезоні сніг узимку, виявляється, що десь третина машин (не лише «євробляхерів») на літній гумі? Може, потрібно запустити соціальну рекламу або реформу, метою якої буде донесення інформації про існування: різних пір року, кліматичних особливостей України, прогнозу погоди як інноваційного інструменту ефективної боротьби. Розробити новий додаток погоди, який би максимально дохідливо пояснював, що таке сніг», – написав Денис Гурак.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як готувалися до зими мери українських міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: