Влада Угорщини виділила мільйони для вчителів на Закарпатті

Читать на русском
Уряд Угорщини ухвалив рішення про виділення близько 5 мільйонів доларів для підтримки угорських викладачів у Закарпатській області.

Уряд Угорщини ухвалив рішення про виділення близько 5 мільйонів доларів для підтримки угорських викладачів у Закарпатській області.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує «Мукачево.net» з посиланням на урядовий бюлетень Угорщини.

Оприлюднили список закарпатців, які присягнули на вірність УгорщиніСеред осіб, прізвища яких згадуються в списку сайту Миротворець, є жителі майже всіх районів Закарпаття.

Відзначається, що 18 жовтня в бюлетені був оприлюднений відповідний указ, підписаний прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

За даними видання, в указі йдеться про те, що угорська влада вирішила «додатково підтримати освітян, які працюють у державних навчальних закладах Закарпаття, а також тих, хто допомагає здійснювати навчальний процес угорською мовою».

Раніше голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт може змінити назву посади «уповноважений із розвитку Закарпаття».

Нагадаємо, 4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню вручили ноту з інформацією, що угорський консул у місті Берегово оголошений персоною нон ґрата й має залишити територію України протягом 72 годин.

Пізніше Угорщина пішла на дзеркальні заходи й заявила про висилку консула України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: