Реклама «Зупинимо сепаратистів» на Закарпатті. Чи повторить Угорщина агресію РФ?

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Якою б не була влада в Угорщині, завжди приїжджатиме Помпео чи Болтон і закриватиме всі питання.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний аналітик Валентин Краснопьоров, оцінюючи появу білбордів на Закарпатті з написом «Зупинимо сепаратистів» і фото лідерів угорської меншини.

«На сьогодні біля кордонів України є лише одна країна, яка має суб’єктність до дій і яка позбавлена участі в світовій парадигмі. Це Росія. Наразі РФ намагається витягнути на цю хитку доріжку, яка рано чи пізно здолає її саму, Угорщину. До того ж грають роль внутрішні процеси, які певною мірою імперіалістичні», – зазначив Краснопьоров.

Віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Різка позиція Угорщини – це постріл собі в ногу»Віце-прем’єр-міністр з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла про перемовини з європейцями щодо Nord Stream – 2, про успіхи в автоматизації перевірки е-декларацій і про курс України в НАТО.

Проте є важливий аспект. Угорщина інтегрована в глобальну політичну систему – в ЄС, додав він.

«Угорщина не є суб’єктною в своєму злі. Якщо навіть вона захоче розділити Україну, то отримає потужніші проблеми. Угорщина, по суті, не може цього зробити», – уточнив аналітик.

За його словами, члени ЄС демократичні за своєю парадигмою. В разі, якщо вони використовуватимуть інструменти, які йдуть проти демократичної, ліберальної парадигми, вони будуть жорстоко покарані за це.

Він нагадав про гучні погрози та заяви з боку Угорщини на тлі паспортного інциденту, однак потім було вирішено, що угорці змінять скандальну назву уповноваженого міністра в справах Закарпаття.

«Угорщина здійснює спроби, але розвернутися на повну не може. Ця країна не може діяти в напрямку знищення суверенності України. Це неможливо, поки Угорщина в межах ліберальної співдружності, завдяки якій отримала рівень життя, якого не мала ніколи. Їм дали інвестиції, можливості, але вказали, що вони є частиною демократичного світу, який не вчинить так, як РФ. Угорщину стримуватимуть», – пояснив експерт.

ЄС і США мають вплив на Угорщину. Угорщина не може поводитись, як імперія. Вони роздмухують пристрасті, мають низовий імперіалістичний популізм, але поводитися так не можуть.

«Тому конфронтація на Закарпатті неможлива. Однак Росія робитиме все можливе для цього. Очорнятиме українців в Угорщині, угорців на Закарпатті. Проблема Росії та її імперіалістичного ординського світу в тому, що немає країн біля України, які б використовували десуверенні інструменти проти України», – підкреслив він.

У сьогоднішньому електоральному стані Угорщина пішла небезпечним шляхом, але вона є частиною західного світу. Західний світ для Угорщини – це західні інвестиції, технології, інкорпорація в такії інституції, як НАТО, військові відносини, економічні, наголосив аналітик.

«Не може Угорщина дозволити собі поводитися так само, як РФ, адже приїде, наприклад, держсекретар і розставить усі точки над і. Росія намагається, але в неї нічого не вийде. Однак Україні також потрібно тримати руку на пульсі. Така реклама – це вже сигнал. Тим більше в нас є різні представники. Це небезпека», – резюмував Валентин Краснопьоров.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю «Слову і Ділу» віце-прем’єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла, що «різка позиція Угорщини щодо нашого майбутнього в НАТО та ЄС – це певною мірою постріл собі в ногу».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: