Нові акції під ВР: авто з єврономерами знову приїдуть протестувати

Читать на русском
Власники автомобілів з іноземною реєстрацією анонсували нову масштабну акцію протесту на 20 листопада.
Ілюстративне фото.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією анонсували нову масштабну акцію протесту. Вже 20 листопада мітинги відбудуться в кількох містах України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила в Facebook організація «АвтоЄвроСила».

Рада схвалила нову модель оподаткування «євроблях»: як голосували нардепиАвтомобілі на єврономерах тепер розмитнюватимуть за новими правилами. Верховна Рада ухвалила відповідний закон.

Спочатку акцію хотіли провести 15 листопада, проте ВР виходить на роботу лише 20-го, тому домогтися скасування ухвалених законів вони не зможуть.

Як відомо, Верховна Рада ухвалила новий закон про розмитнення ввезених в Україну автомобілів з іноземною реєстрацією. Також депутати запровадили нову систему штрафів за прострочені «євробляхи».

Закон передбачає запровадження базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна та його об’єму. Так, для бензинових двигунів об'ємом до 3000 і понад 3000 куб. см запроваджуються базові ставки 50 і 100 євро. Для дизельних двигунів об'ємом до 3500 і понад 3500 куб. см запроваджуються базові ставки відповідно 75 і 150 євро.

Також запроваджується граничний коефіцієнт віку автомобіля, що становить 15.

Нагадаємо, лідер «євробляхерів» спалив свій автомобіль.

Також Порошенко просять ветувати закони щодо «євроблях».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: