Лідер «євробляхерів» спалив свій автомобіль – відео

Читать на русском
Дешевше спалити свій автомобіль на європейській реєстрації, ніж купити його й розмитнити за ухваленим сьогодні законом, заявив Олег Ярошевич.

Голова громадської організації АвтоЄвроСила Олег Ярошевич спалив свій автомобіль Land Rover, після того як Верховна Рада ухвалила закон про доступне розмитнення без поправок, внесення яких вимагали «євробляхери».

Це підтверджує відео, розміщене на сторінці АвтоЄвроСили в Facebook в четвер, 8 листопада, пише «Слово і Діло».

«Коли я заявив на нашій акції про те, що спалю свій Land Rover, якщо не проголосують нашу поправку - це не був популізм або піар!.. Для більшості людей, які купили право користування авто на європейській реєстрації за 1500 євро, дешевше спалити свій автомобіль, ніж його купити й розмитнити за ухваленим сьогодні законом! Як лідер громади, який відповідально ставиться до всіх своїх заяв, на знак протесту спалюю свій автомобіль!» - заявив Ярошевич.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила закон №8487 щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів для розв’язання проблеми з автомобілями на єврономер. За відповідне рішення проголосували 250 нардепів.

За словами голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної, власникам авто з іноземною реєстрацією дали 90 днів на пільгове розмитнення.

Також Верховна Рада 245 голосами ухвалила законопроект №8488, істотно підвищивши штрафи за «прострочені» «євробляхи».

У свою чергу активісти два дні блокували центр Києва, вимагаючи ухвалення цих двох законів з урахуванням їхніх вимог.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: