Угорський політик їздив спостерігачем на «вибори» до «Л/ДНР»

Читать на русском
Посол України в Угорщині закликала владу країни відреагувати й суворо засудити дії члена партії Йоббік.

Член угорської партії «Йоббік» Гергьо Тамаш Шама приїжджав як «спостерігач» на незаконні «вибори» на Донбасі.

Про це в ніч на вівторок, 13 листопада, повідомила посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: чого домагається КремльУкраїна заявила, що вибори, проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, є нелегітимними. В ЄС також назвали вибори незаконними.

У зв'язку з цим Непоп закликала Будапешт відреагувати на дії політика.

Гергьо Тамаш Шама – представник обласної ради Бекеш в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи від партії «Йоббік».

«Ми високо цінуємо підтримку Угорщини в питанні відновлення територіальної цілісності та миру в Україні. Такі ж дії окремих «політиків» заслуговують суворого осуду й належної реакції для того, щоб запобігти повторенню», – зазначила Непоп.

Посол зазначила, що «така поведінка в гонитві за популярністю, забуваючи про майже щоденні втрати від російської агресії серед українських громадян, в тому числі угорської національності, не лише порушує українські закони та міжнародні правові норми, а й просто глибоко аморальна».

Непоп повідомила, що в зв'язку з участю угорського політика в «спостереженні» за «виборами» вона звернулася до голови партії «Йоббік», обласної ради Бекеш і Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини.

Раніше повідомлялося, що Меркель і Макрон засудили «вибори» в «Л/ДНР».

Також в ЄС назвали «вибори» в ОРДЛО порушенням міжнародного права.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: