«Свободівці» не підтримали проект закону про автомобілі на єврономерах, як обіцяв Головко

Читать на русском

Народний депутат України Михайло Головко провалив обіцянку про те, що «Свобода» підтримає проект закону про здешевлення розмитнення автомобілів на єврономерах.

Таку обіцянку він дав 14 березня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«На іноземній реєстрації їздити – це все ж таки неправильно, тому потрібно дати механізм, можливість людям розмитнювати автомобілі в Україні. Позиція наша в цьому питанні буде однозначною – ми будемо підтримувати (законопроект про здешевлення розмитнення – ред.), виключно задля того, щоби дати людям можливість за дешевших умов купувати автомобілі», – сказав нардеп.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради

Відзначимо, що 27 лютого 2018 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, що стосується удосконалення норм ввезення на митну територію України та реєстрації автомобілів. Цей документ скасував вимогу митників надавати при ввезенні авто в Україні сертифіката, що підтверджує відповідність авто екологічним стандартам. Більшість «свободівців» підтримали цю ініціативу. Був відсутній лише Юрій Левченко.

Однак 8 листопада Рада ухвалила в другому читанні та в цілому зміни до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів. Депутати від ВО «Свобода» не підтримали ухвалення цієї ініціативи. Зокрема, Головко, Іллєнко, Левченко, Марченко, Осуховський були відсутні під час голосування, про що свідчить таблиця голосувань на сайті Верховної Ради.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Головко дав 81 обіцянку, з яких 19 виконав, а 35 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Тернопільській області.

Також ми повідомляли, хто з нардепів активніше за всіх працював у жовтні над законопроектами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: