Порошенко зустрінеться з єпископатом Московського патріарха в Україні

Читать на русском
Президент України 13 листопада проведе зустріч з єпископатом Московського патріарха в Україні.

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 13 листопада, проведе зустріч з єпископатом Московського патріарха в Україні (МПвУ).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення спікера Київської патріархії архієпископа Євстратія Зорі в Facebook.

Зоря зазначив, що «Москва через керівництво Митрополії намагається зробити все, щоб продемонструвати всередині і зовні - вона контролює і тримає в руках єпископат в Україні».

«Бажаю Петру Олексійовичу мудрості і натхнення у розмові. А тим архієреям в МП, які дійсно вболівають за Україну і єдність церкви - бажаю мужності сказати про це вголос на зустрічі і продемонструвати: владі Москви над Києвом дійсно прийшов кінець», - заявив він.

Нагадаємо, голова Верховної ради Андрій Парубій раніше повідомляв, що архієрейський об'єднавчий собор повинен відбутися в Україні до кінця листопада. Там повинні прийняти рішення про церковну єдність і вибрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який отримає Томос про автокефалію УПЦ. В об'єднавчому соборі візьмуть участь мінімум 10 архієреїв Московського патріархату.

УПЦ МП вважає неможливою свою участь в об'єднавчому соборі.

Як повідомлялося, з 11 жовтня в Україні канонічно перестала існувати Українська православна церква Московського патріархату.

Також в УПЦ МП відреагували на ідею про перейменування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: