Справа ОГХК: Журилу вдесятеро зменшили розмір застави

Читать на русском
Один зі столичних райсудів на прохання адвокатів зменшив суму застави для керівника ОГХК Руслана Журила.

Директору ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Руслану Журилу зменшили розмір застави з 12 мільйона гривень до 1,2 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва кілька днів назад, повідомили журналісту «Слова і Діла» в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

За словами співрозмовника, адвокат Журила клопотав про зменшення застави своєму клієнту. Суд задовольнив клопотання захисту і зменшив заставу з 12 млн грн до 1,2 млн грн.

Як відомо, майже два місяці тому суд скоротив кількість зобов'язань, покладених на Журила. Так, суддя задовольнив клопотання його адвокатів про скасування зобов'язань у вигляді носіння електронного браслета і здачі документів для виїзду за кордон.

Адвокат просив зняти браслет з Журила через встановлений у нього діагноз – люмбоішіалгія неясного ґенезу (біль у попереку, що віддає в одну або обидві ноги). Також представник Журила в суді стверджував, що необхідно і скасувати здачу закордонних паспортів у САП через те, що це «заважає проведенню переговорів щодо повернення коштів в Україну».

Крім того, 25 листопада закінчувався останній термін відсторонення Журила від посади. Нових рішень про продовження відсторонення в судовому реєстрі немає.

Нагадаємо, один із ключових підозрюваних у справі ОГХК чотири рази виїжджав за кордон.

Раніше НАБУ зробило два міжнародних запити у вказаній справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: