МВФ: Україна рухається в правильному напрямку

Читать на русском
У МВФ заявили, що хороша політика за останні чотири роки допомогла вивести економіку України зі складної рецесії.

У Міжнародному валютному фонді впевнені, що реалізація реформ і збалансована макроекономічна політика приведуть Україну до економічного успіху.

Як передає «Слово і Діло», про це заявив представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, повідомляється на сайті МВФ.

З'ясувалося ставлення українців до МВФНайбільш позитивно респонденти оцінили вплив на Україну з боку ЄС і США, негативно - МВФ і Росії.

«Хороша макроекономічна політика за останні чотири роки допомогла знизити економічні диспропорції й вивести економіку України зі складної рецесії. Центральний банк робить усе можливе, щоб зосередитися на зниженні інфляції та забезпеченні зовнішнього балансу. Уряд успішно скоротив бюджетний дефіцит, державний борг також почав скорочуватися», – наголосив Люнгман.

Він також відзначив структурні реформи, які були розпочаті в 2014 році, включаючи реформи фінансового та енергетичного секторів, а також створення інститутів із боротьби з корупцією. Люнгман звернув увагу на важливість продовження цих реформ для зміцнення економіки й залучення необхідних інвестицій.

«Протягом останніх чотирьох років продемонстрували, що Україна рухається в правильному напрямку», – додав він.

Як повідомлялося, МВФ оголосив про нову угоду з Україною 19 жовтня, після того, як уряд виконав вимогу про підвищення цін на газ для населення на 23,5%. Однак напередодні ЗМІ повідомляли, що МВФ вимагає підвищити ціни на газ ще на 40%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: