Волкер: це була б катастрофа для України, якби угоди з МВФ не було

Читать на русском
Волкер підкреслив, що ця угода в довгострокових інтересах України, як економічних, так і для зміцнення бюджету, реформ.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що угода між МВФ і Україною буде сприяти зміцненню бюджету і продовження програми реформ.

Про це пише Слово і Діло, посилаючись на Інтерфакс-Україна.   Волкер підкреслив, що ця угода в довгострокових інтересах України, як економічних, так і для зміцнення бюджету, реформ.

«Ця співпраця може мати дуже позитивні результати в довгостроковій перспективі», -зазначив Волкер.

За його словами, Україна отримає відчутну фінансову підтримку, яка дозволить демонструвати на глобальному ринку сильну і стабільну позицію.

«З точки зору макрофінансових і бюджетних вигод для українського уряду досягнення домовленості з МВФ дуже важливо», - зазначив спецпредставник.

Ціни на газ в обмін на транш. Чи був інший спосіб наповнити бюджет?Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ. Чи так це, розбирались експерти.

Він зазначив, що в разі відсутності угоди з МВФ негативні результати Україна почала б відчувати вже в січні-лютому 2019 року.

«Це була б катастрофа для України в макрофінансовому плані, якби угоди не було», - резюмував спецпредставник США.

Нагадаємо, 19 жовтня Україна і Фонд домовилися про нову 14-місячною програмою співпраці, що передбачає надання $3,9 млрд. Повідомлялося, що остаточне рішення про нову програму МВФ повинен прийняти в 2019 році.

Як відомо, однією з умов кредиторів було підвищення цін на газ. З 1 листопада в Україні газ подорожчає на 23,5%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: