«Газова справа Дубневичів»: суд зобов'язав НАБУ повернути техніку ТОВ «Енергія»

Читать на русском
Національне бюро через суд зобов'язали повернути комп'ютерну техніку, вилучену під час обшуків на фірмі Енергія.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути комп'ютерну техніку, вилучену під час обшуків у приміщенні ТОВ «Енергія».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду скарги фірми, повідомляє «Слово і Діло».

Директор ТОВ «Енергія» Олександр Морін вказував, що детективи вилучили під час обшуку кошти в сумі 160 тисяч гривень, 4 системних блоки до комп'ютера, флеш-накопичувач інформації та ноутбук Acer. Він також просив суд повернути зазначені речі.

Крім того, адвокат Руслан Іванчик додав, що дозвіл на вилучення майна, яке просять повернути, постановою слідчого судді не надавався, арешт на комп'ютерну техніку не накладався, наразі експертизи проведені й отримана вся необхідна інформація, яку можна отримати з цих доказів.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ігор Гарванко в судовому засіданні проти клопотання заперечував, просив у його задоволенні відмовити й зазначив, що арешт на грошові кошти та комп'ютерну техніку наклали обґрунтовано й потреба в застосуванні цього заходу не відпала.

Вислухавши обидві сторони, суддя частково задовольнив клопотання й повернув техніку, а гроші залишив під арештом. Суддя Сенін вказував, що на техніку не був накладений арешт, отже, вона є тимчасово вилученим майном. Тому, відповідно до вимог ст. 169 КПК України, підлягає поверненню особі, в якої вона була вилучена. Водночас, за словами судді, на 160 тисяч гривень арешт був накладений і вони передані в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту.

Нагадаємо, суд скасував позапланову перевірку фірми Дубневичів. Також суд майже вдесятеро зменшив заставу підозрюваному в цій справі. Раніше суддя зменшив заставу ключовому підозрюваному в «газовій справі Дубневичів».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: