МН17: сім'ї загиблих просять Трампа вплинути на Путіна

Читать на русском
Сім'ї загиблих в авіакатастрофі Boeing «Малайзійські авіалінії», який виконував рейс МН-17, звернулися до президента США Дональда Трампа

Сім'ї загиблих в авіакатастрофі Boeing «Малайзійські авіалінії», який виконував рейс МН-17, звернулися до президента США Дональда Трампа з проханням переконати президента РФ Володимира Путіна покаятися і відповісти на всі питання.

Лист в своєму Twitter оприлюднив батько загиблого в катастрофі хлопця Томас Шансман, пише Слово і Діло.

«Ми, як родичі (загиблих), маємо право знати, що сталося з нашими рідними. Ми закликаємо Вас допомогти в нашому пошуку правди. Президент Путін повинен відповісти, а ми маємо право почути. Ми закликаємо Вас спробувати переконати його, що ніколи не пізно спокутувати провину», - сказано в листі.

За їх словами, до цих пір невідома роль Росії в цій трагедії, оскільки керівництво РФ висуває щоразу кілька версій, які були спростовані висновками Міжнародної слідчої групи.

«Президент Путін багато трудиться, щоб відновити повагу до російського народу і самому увійти в історію як великий державний діяч. Якщо він дійсно таким є, йому необхідно розуміти, що приховування правди, настільки очевидної в серйозних злочинах, як атака на MH17, працює проти досягнення його мети», - відзначили родичі загиблих.

Катастрофа «Боїнга» MH17: що обіцяли українські політики«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

Нагадаємо, що на борту МН17 знаходилися 298 пасажирів і членів екіпажу, всі вони загинули.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року, офіційне слідство підтвердило, що ракета «Бук», яка збила літак MH17 поблизу Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року, була привезена на окуповану територію Донбасу з Росії і належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Міністерства оборони Росії, яка розташована в Курській області.

Одночасно влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, заявляючи, що літак збили українські військові з села Зарощенське. 25 травня 2018 року незалежні дослідники Bellingcat оприлюднили новий звіт щодо катастрофи MH17.

Як відомо, Австралія і Нідерланди офіційно звинуватили Росію. Також на дані розслідування відреагували НАТО і ЄС.

«Слово і Діло» підготувало огляд обіцянок українських чиновників, які робили заяви щодо краху Boeing MH17.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: