МЗС України пояснило причини нових фейків Росії про знищення МН17

Читать на русском
Зеркаль зазначила, що перше на що треба звернути увагу - не що саме зроблено, а як це зроблено.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Лана Зеркаль прокоментувала заяву Міноборони РФ щодо «українського сліду» в знищенні малайзійського Боїнг-777 на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Катастрофа МН17: чи вийде покарати РосіюЧотири роки тому, 17 липня 2014 року, літак Boeing-777 компанії Malaysia Airlines був збитий поблизу міста Тореза Донецької області.

За словами Зеркаль, чергові «знахідки» Міноборони РФ щодо обставин знищення MH17 є нічим іншим, як продовженням вже звичної для РФ тактики створення «димової завіси» і інформаційних вкидань.

Зеркаль зазначила, що перше на що треба звернути увагу - не що саме зроблено, а як це зроблено.

«Зроблено це напередодні важливої ​​міжнародної події - 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН, яка сьогодні (18 вересня, - ред.) починає свою роботу в Нью-Йорку. Зухвалості додає повне ігнорування РФ своїх зобов'язань щодо Резолюції Ради Безпеки ООН 2166 від 21 липня 2014 року», - написала дипломат в Facebook.

Зокрема, ця резолюція зобов'язує всі держави сприяти розслідуванню катастрофи літака Малайзійських авіаліній МН17. Зеркаль додала, що Росія залишила без реакції численні запити про надання інформації про ЗРК Бук, за допомогою якого був збитий літак, фактично відмовивши у співпраці Міжнародній слідчій групі.

«У той же час РФ продукує все більш екзотичні «факти» та «версі ». Всі винахідливі версії і натяки російської пропаганди не допоможуть приховати злочинців і звільнити їх від відповідальності... Спільна слідча група у складі слідчих і прокурорів з України, Австралії, Бельгії, Малайзії і Нідерландів вивчили всі можливі версії причин катастрофи літака, в тому числі і вигадані російськими пропагандистами», - додала дипломат.

У МЗС нагадали, що звинувачення проти осіб, відповідальних за знищення літака, найближчим часом будуть пред'явлені для розгляду в суді. Паралельно триватимуть провадження щодо міжнародно-правової відповідальності, в тому числі справа в Міжнародному суді ООН, яку ініціювала Україна. Україна також підтримує ініціативу Нідерландів та Австралії щодо міжнародно-правової відповідальності РФ.

17 вересня Росія оприлюднила черговий фейк, згідно з яким ракета Бука, яка збила МН17, нібито належала Україні, а міжнародне розслідування було «фальшивкою». У Міноборони РФ стверджують, що дізналися про це «на підставі бортового номера ракети».

Раніше міжнародна слідча група відреагувала на докази РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: