Отруєння в Еймсбері: Британія визначилася з санкціями проти РФ

Читать на русском
Велика Британія поки не планує вводити нові санкції проти Росії після отруєння двох своїх громадян у Еймсбері, заявив міністр внутрішніх справ країни Саджид Джавід.

Велика Британія поки не планує вводити нові санкції проти Росії після отруєння двох своїх громадян у Еймсбері.

Про це заявив міністр внутрішніх справ країни Саджид Джавід, пише «Слово і Діло».

Велика Британія чекає від РФ роз'яснень після нового отруєнняМіністр безпеки Великої Британії Бен Воллес закликав Росію надати деталі про отруєння Новачком.

«Ми не хочемо робити передчасні висновки», - цитує Джавіда The Guardian.

Як зазначив міністр, поки відомо лише те, що ці люди були отруєні тією ж речовиною, що і колишній офіцер ГРУ Росії Сергій Скрипаль і його дочка в Солсбері (обом вдалося вижити).

«Ми знаємо, що в березні до злочину були причетні росіяни. А зараз у нас недостатньо інформації», - додав глава британського МВС.

30 червня в місті Еймсбері недалеко від Солсбері двоє людей були знайдені без свідомості. Як встановили пізніше, 44-річна Дон Стерджес і 45-річний Чарлі Роулі були отруєні речовиною Новачок. Цією ж речовиною отруїли Скрипаля та його доньку.

Поліція не встановила жодного зв'язку між британцями, які отруїлися, і Скрипалем. За попередніми даними, їхні шляхи не перетиналися.

Знайомий Стерджес і Роулі припустив у розмові з The Sun, що пара могла знайти якийсь заражений предмет в парку Еймсбері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: