У Києві активісти заблокували «Тотальний диктант» з російської мови

Читать на русском
На Подолі в столиці активісти Національного корпусу заблокували прохід до будівлі Російського центру науки і культури, де сьогодні мав відбутися Тотальний диктант з російської мови.
фото: Ленур Іслямов/Facebook

На Подолі в столиці активісти «Національного корпусу» заблокували прохід до будівлі Російського центру науки і культури, де сьогодні мав відбутися «Тотальний диктант» з російської мови.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Будівлю заблоковано активістами угруповання «Національний корпус», припинено доступ, лунали погрози фізичної розправи», – заявила керівник прес-служби представництва Світлана Волиненко.

За її словами, біля будівлі розташувалося 40-50 людей – на територію центру їх не пустила охорона. Активісти накинули ланцюг на ворота і заблокували прохід сміттєвими баками.

Волиненко розповіла, що сьогодні в будівлі Росспівробітництва повинна була пройти міжнародна акція «Тотальний диктант» – щорічний диктант з російської мови, який проходить в 72 країнах світу, але через акцію «Національного корпусу» захід зірвано.

«Поліція приїхала за викликом досить оперативно, спостерігала, а потім вступила в переговори. Зараз вони тимчасово зняли блокаду до 13:00. Оскільки у нас диктант на 14:00 призначено, вони о 13:00 повернуться проконтролювати, чи будемо ми (проводити диктант – ред.). Але не зрозуміло, чому вони повинні контролювати? Чому вони блокують доступ, це ж порушення Конституції, є свобода пересування», – зазначила Волиненко.

У «Національному корпусі» підтвердили, що блокують Російський центр науки і культури їх активісти, причому їх представників не пускають на конференцію.

Нагадаємо, 4 квітня в Одесі активісти місцевого «Автомайдану» та інших організацій влаштували патріотичний рейд по відділеннях Ощадбанку і Альфа-банку.

13 березня активісти «Національного корпусу» замурували в Києві будівлю «Ощадбанку» Росії, з вимогою позбавити його ліцензії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: