Луценко подає у відставку: реакція соцмереж

Читать на русском

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що подасть у відставку. За його словами, він за владу не чіпляється.
Слово і Діло

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 6 листопада, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що подасть у відставку. І попросив народних депутатів розглянути її цього тижня.

У парламенті обговорювалося питання створення тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на громадських активістів, у тому числі на Катерину Гандзюк. Луценко заявив, що ТСК не буде ефективною. «Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Ганздюк і затриманий Національною поліцією, а тих, хто, за версією слідчого, не вказує на потрібного їм замовника для захоплення влади. Це все боротьба за владу. Тому, щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України. І ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу це зробити цього тижня», – заявив генпрокурор.

«Слово і Діло» розбиралося, що в соціальних мережах думають про рішення Луценка.

«Кращого моменту годі й шукати. На початку виборів, коли він може повернути свою політичну вагу й знову піти у велику політику. Юрій Віталійович робить це з PR метою – просто в нього вдалий момент, коли ти і влада, і начебто опозиція. Розслідувати порушення на виборах довелося б йому, а так можна залишитися чистим», – написав Дмитро Раїмов.

«Це нормальний, цивілізований крок. Але, як на мене, несвоєчасний. Тому що зараз таке рішення призведе до кардинальних змін у керівництві прокуратури, й це саме тоді, коли країна увійшла в дуже складний період. Росія дестабілізуватиме Україну напередодні проведення Собору й вручення нам томосу, а також під час всієї президентської кампанії. І вже ніяк ця відставка не допоможе в розслідуванні вбивства Каті Гандзюк, не кажучи про інші розслідування й справи, які повиснуть у повітрі», – написав волонтер Мирослав Гай.

«Я б на місці Луценка також зараз у відставку пішов, як він хотів уже давно, але президент не відпускав. Якраз вдалий момент. Він же хоче продовжувати політичну кар'єру, а кожен день на посаді генпрокурора створює йому дедалі більш несприятливі обставини для майбутнього життя в політиці. «Велику рибу» представити суспільству вже не вийде. До виборів так точно. А невдоволення його роботою – чи об'єктивне, чи те, що політично підігрівається – в країні лише зростає», – вважає Роман Чернишов.

«Луценко давно вже погрожував піти, але хотів зробити це красиво, й справа Гандзюк створює такі умови. Це також крайня спроба скинути тиск оточення президента, яке намагається перетворити генпрокурора на політичного кілера. Луценко досвідчений політик і намагається дистанціюватися від команди Порошенка, щоб зберегти політичні перспективи на наступний політичний цикл», – написав Руслан Бортник.

«Як перебити історію зі смертю Катерини Гандзюк? Дуже просто – заявити про відставку. І вже справа десята, що голосів на це в залі Верховної Ради немає. Головне – хайпанути красиво», – написав Дмитро Качура.

«Ось і правильно, Юрію Віталійовичу. Краще піти й усе-таки здобути вищу юридичну освіту. Зможете влаштуватися працювати юристом на лікеро-горілчаний завод. Адже за вас навряд чи ще раз проголосують. Хто ви є насправді, вже все зрозуміли», – написав Вадим Фолькер.

«Ну що, гідний крок. Не факт, що відставка буде прийнята, але в кожному разі, саме так мають чинити чиновники при втраті довіри громадянського суспільства. Навіть для того, щоб, можливо, її відновити з часом. Поважаю, навіть якщо це емоції. Всі б так реагували, навіть на емоціях», – вважає Наталія Лігачова.

Нагадаємо, «Слово і Діло» подивилося, наскільки ефективним був Юрій Луценко в кріслі генпрокурора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: