Відставка Луценка: обидва варіанти звільнення передбачають голосування Ради

Читать на русском
Високопосадовці не вперше кидаються гучними заявами про відставку, знаючи, що ніхто їх не збирається звільняти найближчим часом.
Юрій ЛуценкоСлово і Діло

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 6 листопада, виступаючи у Верховній Раді, заявив, що подасть у відставку. І попросив народних депутатів розглянути її цього тижня. Своєю чергою перший віце-спікер Ради Ірина Геращенко заявила, що правляча коаліція не прийме його відставку. Чи може Луценко наполягати на своїй відставці, ми розпитали експерта з конституційного права Олександра Москалюка.

«Відставка генерального прокурора України має певну процедуру. Спочатку має бути подання президента України з цього приводу, після чого відбувається голосування Верховної Ради. Є ще один варіант, коли Верховна Рада висловлює недовіру генпрокурору України.

Тоді можна обійтися без подання президента України. Але в кожному разі, має бути рішення Верховної Ради. А це наразі, як ми бачимо, фантастичний варіант», – сказав експерт.

За словами Москалюка, такими заявами про відставку кидалися вже кілька високопосадовців, при цьому добре усвідомлюючи, що вони все одно залишаться на посаді.

«Починаючи від Яценюка такі заяви вже лунали. Можна голосно заявляти про відставку, але розуміти, що за неї ніхто не проголосує», – зазначив юрист.

Подивитися реакцію соцмереж на заяву Луценка про відставку можна за посиланням.

Також ми склали топ обіцянок Луценка на посаді генпрокурора України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: