Чому Луценко насправді зібрався у відставку?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

У цій ситуації Луценко користується моментом, намагаючись показати себе чесним політиком.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політтехнолог Тарас Загородній, оцінюючи заяву генпрокурора про намір подати у відставку.

«Зрозуміло, що всі дивляться на рейтинги чинної влади й розуміють, що прийшов час під більш-менш переконливим приводом іти, щоб далі розповідати про чесність, особливо якщо Порошенко програє, а якщо виграє, то завжди можна повернутися. Ну а якщо виграє Тимошенко, то можна сказати, що насправді завжди були з нею», – зазначив Загородній.

На його думку, історія з відставкою пов'язана більшою мірою з передвиборчою кампанією.

По-друге, в зв'язку зі створенням і запуском Держбюро розслідувань у ГПУ забирають функцію слідства, додав він.

На особистому контролі: які обіцянки політики дають після резонансних злочинівПісля смерті активістки Катерини Гандзюк політики знову повернулися до звичних тез про необхідність знайти і покарати винних.

«У ГПУ забирають функцію слідства, а це пріоритет. Фактично, забрали один із головних інструментів, який був цікавим. Луценко, напевно, розуміє, що робити більше фактично в ГПУ нічого. Тому потрібно виходити на політичний рівень. Тим більше раніше вже були заяви щодо цього, була навіть риторика про союз із Кличком, який, напевно, сам про це не знає, але тим не менш», – уточнив політтехнолог.

При цьому, на його думку, не виключено, що Луценко все ж залишиться, а якщо дійсно піде з ГПУ, то навряд чи когось швидко поставлять на його місце.

Він підкреслив, що схеми, які провернули, коли призначали Луценка, зараз провернути буде складно.

Крім того, за його словами, навряд чи когось призначатимуть і хтось буде сильно рватися обійняти посаду.

«Із наближенням виборів буде дедалі менше охочих залишатися в полі зору й мати стосунок до чинної влади. Всі розумні політики знають, що на виборах найчастіше перемагає опозиція. З огляду на скромні рейтинги Порошенка, напевно всі замислюються, а чи не час просто перечекати», – резюмував Тарас Загородній.

Досьє генпрокурора та перелік його обіцянок – за посиланням.

Які обіцянки політики дають після резонансних злочинів – у нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: