Чому Луценко все одно піде з ГПУ?

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Те, що зараз не дали добро на відставку Луценка, не означає, що цього не буде пізніше.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила засновниця компанії SIC Group Ukrainе, політтехнолог Катерина Одарченко.

«У кожному разі, генпрокурор – людина, яка акумулює на собі негатив. Ми бачимо нерозслідувані справи, наприклад, Шеремета, майданівські, безпосередньо щодо контрабанди й багато інших. По-перше, в ГПУ великих успіхів Луценко не демонструє. По-друге, Луценко дійсно має більше хисту до публічної політики», – зазначила Одарченко.

Можливо, він долучиться до виборчої кампанії БПП чи до якогось нового проекту, припустила вона.

Однак, на її переконання, людина, яка була генпрокурором, усе одно закриває собі шлях у публічну політику.

«Невідомо, чи розуміє це Луценко, чи ні, але це, однозначно, посада, яка зосереджує довкола себе великий негатив. Логічно перед виборами замінити цю кандидатуру. Це крок, який використовували не раз. Ця відставка відбудеться ближче до виборів», – уточнила політтехнолог.

Топ обіцянок Луценка на посаді генпрокурора УкраїниЛуценко так і не закінчив справу щодо розстрілів на Майдані, вбивство Шеремета, а також розслідування злочинів високопосадовців часів Януковича.

За її словами, опозиційні політичні сили виступатимуть за таку відставку. «Батьківщина» та «Самопоміч» наголошували, що генпрокурор має бути фахівцем.

«Під Луценка змінили законодавство. Якщо говорити про верховенство право, то це ненормальна ситуація. Вони так само розуміють і виборчу технологію, і те, що в країні потрібно досягти певної ефективності в розслідуванні справ», – додала вона.

«Не виключено, що новий генпрокурор, який усе одно асоціюватиметься з Порошенком, бо навряд чи це буде автономна фігура, може зробити певне диво – розкрити якусь справу, наприклад, ближче до виборів. Тим самим буде продемонстровано, що спільно діють АП, прокуратура, й вони довели справу до кінця. Це може бути й із Луценком, але в нього, мабуть, є особисте бажання піти під час виборчої компанії. Навіть на посаді він багато агітує», – резюмувала Катерина Одарченко.

Топ обіцянок Луценка на посаді генпрокурора – за посиланням.

Реакція соцмереж на рішення Луценка – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: