Антикорупційна прокуратура збирала інформацію про уряд Гройсмана

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура зацікавилася детальною інформацією про всіх членів Кабінету міністрів Володимира Гройсмана.

У серпні 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура зацікавилася детальною інформацією про всіх членів Кабінету міністрів Володимира Гройсмана.

Як пише «Слово і Діло», інформація про це зазначена в листі заступника керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимира Кривенка, який поширив голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський.

Як працюють міністри Гройсмана: дайджест обіцянок Кабміну з 2 до 30 жовтняГройсман провалив газові обіцянки, Омелян запевнив, що швидкісний потяг до Борисполя запустять до кінця листопада, а Супрун переконує, що деякі аналізи для пацієнтів будуть безкоштовними.

Зокрема, САП просила Кабмін надати відомості щодо призначених із січня 2016 року до кінця серпня 2018 року виконувачів обов'язків міністрів, перших заступників, заступників міністрів, секретарів Кабміну та їхніх заступників.

Окрім особистих даних, САП просило надати номери наказів про призначення та актуальну інформацію, чи ще працюють ці люди на вказаних посадах. Прокурори також вимагають інформацію щодо звільнених із вказаних посад осіб протягом того ж періоду.

Кабмін також мав вказати підстави, чому посадовці були звільнені, й надати номери наказів про звільнення.

До слова, такі ж відомості САП просила надати щодо керівників органів центральної виконавчої влади, які не є членами Кабміну, та їхніх заступників.

«Таким чином САП шукає фігурантів кримінальних проваджень через подані із запізненням декларації чи зміни до них», – вважає Канєвський.

Нагадаємо, детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що народний депутат, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко приховував ознаки збагачення за здачею в оренду житла колишньому члену парламенту від Партії регіонів.

Раніше НАЗК надіслало до суду протокол на Сироїд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: