НАЗК скерувало до НАБУ висновок щодо декларації начальника ДМС Києва

Читать на русском
Нацагентство направило Національному бюро висновок щодо декларації столичного начальника міграційної служби.
Тетяна Білякфото: «Слово і Діло»

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки недостовірного декларування начальником Головного управління Державної міграційної служби в місті Києві Тетяною Біляк.

Про це йдеться в заяві прес-служби Нацагентства, повідомляє «Слово і Діло».

За інформацією НАЗК, Біляк у декларації 2015 роки не вказала об'єкти, що належать на праві власності членам її сім'ї. Йдеться про квартиру її чоловіка, земельній ділянці сина, а також дохід чоловіка і сина у вигляді спадщини.

«Загалом встановлено недостовірні відомості у декларації посадовця на суму 8,66 мільйона гривень. У деклараціях за 2016 та 2017 роки посадовець також не вказала відповідну земельну ділянку сина, а також не зазначила 2 земельні ділянки, що належать дочці. Відповідні обґрунтовані висновки направлені до НАБУ», – зазначили в Нацагентстві.

Як відомо, НАБУ вже розслідує факти можливого декларування недостовірної інформації начальником Главку ДМС у Києві Біляк. На думку Бюро, Біляк не вказала право власності сина на земельну ділянку площею 0,1 га. Також, за інформацією відомства, чиновниця не вказала в декларації за 2015 рік квартиру чоловіка площею 122,7 кв. м, яку він придбав у 2014 році. А у деклараціях за 2015-2016 роки начальниця главку не вказала землю дочки площею 732 кв. м. й 0,15 га, право власності на автомобіль Skoda Fabia 2002 року випуску (перебуває у власності з 2005 року і був проданий лише в 2017 році), право користування автомобілем Lexux RX 330 2005 року випуску (отримала в 2008 році довіреність на розпорядження автомобілем на 20 років), у тому числі в декларації за 2017 рік.

Крім того, в НАБУ вважають, що вартість житлового будинку, який належить сину Біляк, вказана неправильно. За інформацією детектива, зазначений будинок був отриманий сином чиновниці в 2015 році як подарунок від родича на суму 3,48 млн грн, а в деклараціях вказана сума 2,61 млн грн.

Раніше детективи отримали доступ до договору купівлі-продажу чоловіком чиновниці квартири, незазначеної в декларації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: