Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Андрій Іванчук

Читать на русском
Андрій Іванчук цьогоріч дав багато обіцянок щодо реконструкції церков у Коломиї. Також запевняв, що НФ візьме участь у наступних виборах.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Андрій Іванчук (фракція «Народного фронту»).

Іванчук пройшов до Верховної Ради на виборах в 2014 році за загальнодержавним багатомандатним округом. Зараз депутат також обіймає посаду голови парламентського комітету з питань економічної політики. За час своєї каденції він дав 22 обіцянки, 7 з яких виконав (32%), а 3 – провалив.

Андрій ІванчукНародний депутат України
Іванчук запевнив, що в Коломиї буде побудовано сучасний водо-спортивний комплексСказано 25 березня 2018 р.Статус обіцянки: У процесі

У лютому 2015 року Іванчук не голосував за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції» й провалив одразу дві програмні обіцянки: сприяти в створенні незалежного антикорупційного органу, а також ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власності підприємств. Законопроект сприяв виконанню обох запевнень.

У 2016 році народний депутат пообіцяв зробити все можливе для того, щоб зменшити список із 1,5 тисячі підприємств, виставлених на приватизацію. Іванчук відзначив, що безпідставно звинувачувати Фонд державного майна в проваленій приватизації, оскільки саме парламент відповідальний ухвалювати відповідні закони про виключення з переліку підприємств, що не підлягають продажу. «Ми будемо далі на комітеті підтримувати ці законодавчі ініціативи, я буду доповідати про це в парламенті, й ми будемо робити все, щоб список із 1,5 тисячі підприємств був урізаний», – сказав він.

Наприкінці липня 2016-го Міністерство економічного розвитку оприлюднило список об'єктів, що підлягають приватизації в 2017-2020 роках, скорочений до 893 одиниць. Пізніше Рада ухвалила законопроект «Про приватизацію державного майна», який Іванчук підтримав, виконавши свою обіцянку.

Також Іванчук виконав обіцянку посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. У Раді він голосував за більшість ініціатив, які підвищують соціальний статус і захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, надають низку пільг і створюють систему адресного соціального забезпечення. У програмі нардеп обіцяв, у тому числі, сприяти в наданні необхідного медичного обслуговування учасникам бойових дій. Іванчук виконав обіцянку й проголосував за законопроект «Про внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України», що значно розширює коло осіб, які мають право на отримання медичного обслуговування в державних медичних установах.

У процесі виконання в Іванчука залишається 12 обіцянок. До свята Преображення Христового в 2019 році він пообіцяв завершити реконструкцію двох соборів у Коломиї. «Ми зустрілися з владиками й запланували, що на наступне храмове свято (19 серпня) два собори Преображення Христового, ми беремо таке зобов'язання й зробимо все для повного завершення їх реконструкції», – заявив він, виступаючи в місті. Крім того, в Коломиї депутат пообіцяв найближчим часом зробити все для проведення реконструкції Церкви Благовіщення, щоб її включили до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Два роки тому Іванчук запевнив, що партія «Народний фронт» братиме участь у наступних парламентських виборах.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: