Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Іванчук пообіцяв до свята Преображення Господнього у 2019 році закінчити реконструкцію двох центральних соборів з відповідною назвою у Коломиї

21 серпня 2018 року народний депутат України Андрій Іванчук пообіцяв до наступного свята Преображення Господнього закінчити реконструкцію двох центральних соборів з відповідною назвою у Коломиї. На сцені міста нардеп заявив: "Ми зустрілися з владиками і запланували, що на наступне храмове свято (19 серпня) два собори Преображення Христового, ми беремо таке зобов'язання і зробимо все для повного закінчення їх реконструкції" (відео:-2:00). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата, однак фіксація заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 21 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/andrii.ivanchuk.505/videos/468924110293604/
  • лист Коломийській міській раді

Результат

Для уточнення результатів виконання обіцянки Слово і Діло направило депутату інформаційний запит Коломийській міській раді.

Згідно регіональної цільової програми "Духовне життя" на 2016-2020 роки з обласного бюджету виділено 100 000 гривень на капітальний ремонт Кафедрального собору Преображення Господнього в м.Коломиї, які освоєні в повному обсязі. Кошти на реконструкцію Катедрального собору Преображення Христового Української греко-католицької церкви в 2019 році з бюджетів різного рівня не виділялися.

Стосовно сприяння народного депутата Андрія Іванчука щодо проведення реконструкцій даних соборів міська рада не має інформації. А оскільки сам нардеп не відповів на наш запит і завершив свою роботу у Верховній Раді VIII скликання, то обіцянка отримує статус "не виконано".