Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Іванчук обіцяє в 2017 році започаткувати конкурс по створенню «візитівки» для Коломиї з метою підтримки української мови

6 лютого 2017 року народний депутат України Андрій Іванчук пообіцяв, що його фонд «Покуття» в цьому році започаткує конкурс по створенню «візитівки» для Коломиї з метою підтримки української мови (відео:02:50). Зокрема, однією з пропозицій, озвученої депутатові єпископом православної церкви Юліаном Гаталою, було створення пам'ятника українській мові.
Не виконано
Сказано 6 лютого 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=_Cg7KFuckf8
  • https://dzerkalo.media/u-kolomiyi-sporudyat-dzvinitsyu-z-instalyatsiyeyu-zvuku-fotoreportazh/

Результат

Наприкінці серпня Андрій Іванчук запропонував провести конкурс на кращий проект по будівництву дзвіниці в Коломиї, реалізацію якого фінансуватиме його благодійний фонд «Покуття». За словами нардепа, це буде маленька візитівка не на одне покоління. Зазначимо, що депутат обіцяв провести конкурс по створенню ще однієї візитівки для Коломиї (перша – фонтан «Водограй любові»). Як результат, влітку єпископ православної церкви Юліан Гатала освятив наріжний камінь майбутньої дзвіниці, саме тоді нардеп і пообіцяв провести відповідний конкурс. Обіцянку вважаємо невиконаною, враховуючи те, що об'єктом для реалізації в цьому році було обрано будівництво дзвіниці, а не пам'ятника українській мові.