План роботи Ради: нові правила розмитнення авто на єврономерах та угода з ЄС

Читать на русском
Народні обранці почнуть роботу з голосування за законопроект про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини, який обговорювали за повною процедурою в середу, 7 листопада.

Верховна Рада в четвер, 8 листопада, планує розглянути в другому читанні законопроекти про нові правила розмитнення авто на єврономерах, а також ратифікувати угоду із ЄС про отримання 1 млрд євро в кредит.

Про це свідчить план роботи на 8 листопада, опублікований на сайті парламенту, пише «Слоов і Діло».

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 6-9 листопадаРада на цьому тижні розгляне блок питань безпеки, аграрної політики і, можливо, створення ТСК з розслідування нападів на активістів.

Народні обранці почнуть роботу з голосування за законопроект про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини, який обговорювали за повною процедурою в середу, 7 листопада.

Далі - два проекти постанови на одну тему: ознаменування на державному рівні 75-ї річниці примусового виселення українців з Польщі, зокрема з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Підляшшя, Любачівщини і з Західної Бойківщини в 1944-1951 рр.

У плані роботи також проект закону «про прилеглу зону України» з оборонного блоку, який повинні були пройти у вівторок. Для включення до порядку денного та прийняття рішення запланували законопроекти про зміни до Податкового кодексу України, а також невідкладний президентський проект змін до закону про державні закупівлі.

У другому читанні народні обранці мають намір проголосувати за проект нових правил розмитнення авто на єврономерах, а також за введення штрафів за порушення. Крім того, запланована ратифікація угоди з Євросоюзом про отримання 1 млрд грн кредитних коштів.

Уже вкотре в плані роботи - питання ратифікації угоди зі Сполученими Штатами для поліпшення виконання податкових правил і застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунках» (FATCA), а також зміни до законодавства у зв'язку з цим.

Мають намір включити до порядку денного сесії і направити до Конституційного суду проекти законів про перейменування Кіровоградської області на Кропивницького і Дніпропетровській - на Січеславську. Далі на розгляді кілька законопроектів зі сфери відання комітету ВР з питань промислової політики і підприємництва і проекти з поводження з радіоактивними відходами.

Нагадаємо, в середу, 7 листопада, під Радою і Кабміном відбулися мітинги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: