Кабмін запропонував зміни до Податкового кодексу

Читать на русском
Збільшення акцизу на сигарети на 9 відсотків, підвищення екологічного податку на викиди СО2 до 10 грн/т та оподаткування посилок з-за кордону вартістю від 100 євро податком на додану вартість.

Збільшення акцизу на сигарети на 9%, підвищення екологічного податку на викиди СО2 до 10 грн/т та оподаткування посилок з-за кордону вартістю від 100 євро податком на додану вартість.

Такі зміни передбачає зареєстрований урядом проект змін до Податкового кодексу № 9260, пише «Слово і Діло».

Як працюють міністри Гройсмана: дайджест обіцянок Кабміну з 2 до 30 жовтняГройсман провалив газові обіцянки, Омелян запевнив, що швидкісний потяг до Борисполя запустять до кінця листопада, а Супрун переконує, що деякі аналізи для пацієнтів будуть безкоштовними.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект передбачає збільшення з 1 липня 2019 року ставки акцизного податку на тютюнові вироби на 9% (прогнозований індекс інфляції в 2018 році).

З 1 січня 2019 року пропонується підвищити ставку екологічного податку на викиди СО2 стаціонарними джерелами з 0,41 грн/т до 10 грн/т, а також впровадити поетапне підвищення ставки до рівня 30 грн/т в 2023 році. Відповідно до цієї схеми, пропонують підвищувати ставку податку на 5 грн/т щорічно. Такі заходи пояснюють необхідністю стимулювати забруднювачів зменшувати викиди, а також наближати екоподаток до рівня, аналогічного в країнах Євросоюзу. Кабмін пропонує збільшити ставки рентної плати за користування надрами для видобутку нафти й конденсату на 2 процентних пункти для залізної руди – 0,8 процентного пункта.

Ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів мають намір збільшити на 50%. Пропонується запровадити нововведення щодо поштових посилок.

Проект закону передбачає визнання податковими агентами експрес-перевізників, які будуть платити до бюджету нарахування податку на додану вартість у разі ввезення на територію країни товарів у поштових та експрес-відправленнях, у несупроводжуваному багажі.

При цьому якщо одна людина отримує від одного відправника за кордоном товари, вартість яких в одній депеші перевищує 100 євро, або в одному вантажі експрес-перевізника, товари обкладатимуться податком на додану вартість за ставкою Податкового кодексу (20% від бази оподаткування відповідно до чинним в даний час п. 1 ст. 193 Податкового кодексу).

Цю норму пропонують застосовувати повною мірою після перехідного періоду з 1 січня до 30 червня 2019 року, коли обкладатимуть податком товари в посилках на суму від 150 євро.

Раніше в Кабміні прокоментували заяву Хуга.

Також нагадаємо, Кабмін затвердив надбавки для членів ЦВК.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: