Парламент провалив закон про сімейну медицину

Читать на русском
У пояснювальній записці до проекту зазначається, що мережа закладів первинної медичної допомоги досі не сформована належним чином і не забезпечує потреб населення в якісній і доступній первинній допомозі.

Верховна Рада провалила законопроект №6634 «Про первинну медичну допомогу на засадах сімейної медицини».

Про це повідомляє «Слово і Діло» в четвер, 8 листопада.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 6-9 листопадаРада на цьому тижні розгляне блок питань безпеки, аграрної політики і, можливо, створення ТСК з розслідування нападів на активістів.

Підкреслимо, нардепи відмовилися підтримати проект закону за основу, повернення його до профільного комітету на доопрацювання й суб'єкта законодавчої ініціативи на доопрацювання. Після цього голова ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення документу.

«Проект закону я оголошую відхиленим», – зазначив очільник парламенту.

Додамо, що після цього Рада пішла на перерву до 10:50. У пояснювальній записці до проекту зазначається, що мережа закладів первинної медичної допомоги досі не сформована належним чином і не забезпечує потреб населення в якісній і доступній первинній допомозі.

«На сьогодні мережа закладів первинної медичної допомоги в Україні представлена ​​5,5 тисячами центрів первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій сімейної медицини, чисельність медичного персоналу налічує понад 35 тисяч осіб, із них 13 тисяч лікарів загальної практики сімейних лікарів, середній персонал із медичною освітою за спеціальністю «загальна практика – сімейна медицина» – 22 тисячі осіб. Один лікар загальної практики-сімейний лікар обслуговує дільницю від 1500 до 2000 чоловік дорослого та дитячого населення (500-600 сімей)», – ідеться в записці.

Створення умов для розвитку первинної медичної допомоги на засадах первинної медичної допомоги дозволить, як підкреслюють автори, поліпшити важливу складову національної безпеки держави – збереження та зміцнення здоров'я населення України.

Раніше Уляна Супрун анонсувала створення інтегрованої інклюзивної медичної системи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: